Sağlık Bakanlığı, devlet hastanelerindeki yoğunluğu gidermek başlattığı randevu sisteminin daha iyi işlemesi için düğmeye bastı.
Edinilen bilgiye randevusunu iptal etmeyenler için yaptırım devreye sokuldu. Aldığı randevuya gitmeyen hastalar 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklar. Bakanlığın bu kararının doğurduğu yaptırımdan etkilenmemek için hastalar randevu saatine kadar iptal işlemi yapabilecekler. Aynı uygulama yaklaşık 2 ay önce nüfus müdürlüklerinde başlamıştı.
Randevu alıp hastaneye gitmeyenlerin oranı yüze 21 oldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde her 4 randevudan birine gidilmediğini açıklamıştı. Randevu bulamama sorununun önemli bir nedeninin de bu olduğuna dikkat çekmişti.
Bakanlığın açıkladığı verilere göre, Ekim 2022'de 17 milyon 99 bin 328 randevu vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu ayda toplam 13 milyon 623 bin 42 randevu alındı, bunların 10 milyon 757 bin 35'i muayeneye dönüştü.
Toplam 2 milyon 866 bin 7 randevu alındığı halde muayeneye dönüşmedi, bu dönemde randevuya gitmeme oranı yüzde 21 olarak tespit edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: