Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Aşağıekece Mahallesi, yıllardır hizmetten mahrum bırakılmış durumda. Yaz aylarında yoğun toz, kış aylarında ise çamurla mücadele eden mahalle halkı, alt ve üst yapı yetersizliğinden dertli.
Düzenli olarak toplanmayan çöpler, yetersiz sinek ilaçlaması ve altyapı eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlar, yıllardır çözüme kavuşmuş değil. Mahalle sakinleri, belediye yönetimi değişse de hizmet gelmemesinden şikayetçi.
Aşağıekece, geçtiğimiz seçimlerde DEM Parti’ye en yüksek oyu veren yerleşim yerlerinden biri olmasına rağmen, hizmet anlamında herhangi bir iyileşme yaşanmadı. Önceki dönemde AK Parti döneminde de aynı sorunların sürdüğünü belirten mahalle halkı, artık söz değil çözüm beklediklerini ifade ediyor.
Mahalle sakinleri ise, "Daha önce kimsenin etkisinde kalmadan oy kullandığımız için bize hizmet gelmiyordu. Bu dönemde oy verdiklerimiz de bizi görmezden gelecekse mahallemizi başka ilçeye bağlayalım." diyerek tepkilerini dile getirdi.
Yorumlar 7
Kalan Karakter: