İl Sağlık Müdüründen korkutan uyarı!
Şanlıurfa’da vaka sayıları ve buna bağlı olarak ölümler de artmaya devam ediyor.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdür Mehmet Gülüm, yaptığı açıklamada aşılamada hız düştükçe yoğun bakım servislerinde yatan hasta sayısının arttığını ve buna bağlı olarak da yeni yoğun bakım servisleri açmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Kent genelinde yer alan kamu hastanelerinde sürekli yeni yoğun bakım servisleri açtıklarının altını çizen Müdür Mehmet Gülüm şunları dile getirdi: "Halen yeni yoğun bakımlar, yeni servis yatakları açıyoruz. Bunları normal planlanmış cerrahi operasyonlar için ayırdığımız yatakları kapatarak gerçekleştiriyoruz. Dün bir hastanemizde yeni bir 26 yataklı yoğun bakım servisi açtık. Bu hasta sayısı artışının sağlık hizmetlerimizi ciddi anlamda etkileyeceği görülüyor.
YOĞUN BAKIMLARI HIZLA DOLDURUYOR
Şu anda bu pandeminin mücadele sahası olan yoğun bakımları, servis yataklarını da zorluyor. En çok sağlık hizmetlerini etkilediği alanlar yoğun bakımlar, yoğun bakımları hızla dolduruyor. Aşı hızı miktarında düşüş yaşanmasıyla birlikte hasta sayısında artış yaşanıyor. Şu an için kentimizde maalesef hasta sayısı artışı devam ediyor."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: