Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 22 Mart 2026 Pazar günü için kuvvetli yağış ve çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Yapılan son değerlendirmelere göre, özellikle Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olması beklenen yağışların bazı illerde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Yetkililer, Bingöl, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa çevrelerinde görülecek yağışların; sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirtti. Ayrıca yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don olaylarının da yaşanabileceği ifade edildi.
Hava sıcaklıklarının ise yurdun batı kesimlerinde 3 ila 5 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.
Öte yandan, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, özellikle eğimli ve yoğun kar örtüsüne sahip bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi. Uzmanlar, kar erimesine bağlı risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: