ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da uyuz sokak hayvanlarıyla yaşamak zorunda kalıyor. Açlıktan bir deri bir kemik kalan hayvanlar uyuz hastalığının pençesine düşüyor. Hem hayvanlar hem insanlar rahatsız oluyor.
Şanlıurfa son yıllarda uyuz hayvanlar merkezi haline geldi. Sokak, caddeler ve kaldırımlar uyuz köpeklerden geçilmez oldu. Kaldırımlarda adım atacak yer yok. Her köşe başında gece mesaisinde yorgun düşmüş bir köpek uyukluyor. Aynı durum tarihi Balıklıgöl'de de yaşanıyor. Yüzlerce kilometre uzaklıktan gelen yerli ve yabancı turistler uyuz köpeklerle karşılanıyor.
Açlık ve sefaletten iğrenç bir hal alan sokak köpeklerinin toplatılarak barınma merkezlerine götürülmesi isteniyor. Şanlıurfalılar durumdan oldukça rahatsız. Çözüm bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: