Şanlıurfa’daki bu yol gündemden düşmüyor
Şanlıurfa-Suruç karayolu bir kez daha Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soruldu. HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, meclise sunduğu yazılı soru önergesinde bu yolda kaç ölümlü kaza yaşandığını sordu. “Tek şeritli 33 km'lik yol genişletilecek midir” dedi.
“Şanlıurfa- Suruç- Aligör arası 33 km ve bu yol Şanlıurfa'dan çıkan tüm araçların çıkış yolu olarak bilinmektedir. Bu yol tek şeritli olması sebebiyle ciddi anlamda yetersiz kalmakta ve feci kazalara yol açmaktadır. O yolu kullanan insanlar tarafından adeta ölüm yolu olarak adlandırılmaktadır. Şanlıurfa- Suruç- Aligör arası 33 km'lik, yolun acilen 4 şeritli yola dönüştürülerek hizmete girmelidir.”
Milletvekili Sürücü’nün yazılı soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelttiği sorular şöyle:
“1. Şanlıurfa- Suruç- Aligör arası 33 km'lik yolda kaç ölümlü kaza yaşanmıştır?
2. Şanlıurfa- Suruç- Aligör arası 33 km'lik yolda yaşanan kazalarda kaç yurttaşımız yaşamını yitirmiştir?
3. Şanlıurfa- Suruç- Aligör arası tek şeritli 33 km'lik yol genişletilecek midir?”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: