Şanlıurfa Barosundan şüpheli ölümle ilgili açıklama
Aksan’ın ölümüne ilişkin bir açıklama da Şanlıurfa Barosu Av. Kazım Ekinci İnsan Hakları Merkezinden geldi. “Yaşamını yitiren Muharrem Aksan’ın ailesine başsağlığı diliyor, olayın aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” denilen açıklama şöyle:
“24/03/2022 günü Eyyübiye ilçesine bağlı Organize Sanayi Bölgesi civarında Çalışkan köyünde 16 yaşındaki Muharrem Aksan’ın cansız bedenine ulaşılmıştır.
Aileyle yaptığımız görüşmede; çocuğun arkadaşlarına ben bir köpek bulmaya gideceğim dediğini ve gittiği bölgenin de emniyetin atış talimi yaptığı yer olduğu, cesedin bulunduğu yerin polislerin atış talimi yapmak için geldikleri yer olduğu belirtilmiştir.
Olay günü en son saat 16.30’da çocuklarına ulaşabildiklerini ve nerede olduğunu sorduklarında ise arazide hayvanların yanında olduğunu söylemiştir. Bu görüşmeden sonra gelmeyince babası çocuklarına gidip karakola haber vermelerini söylemiş ve akrabaları ile birlikte aramaya başlamışlardır.
Yine o bölgede yaşayanların edindiğimiz bilgilere göre evlerin 500 metre yakınında olan bir alanda polislerin sürekli gelip atış yaptıklarını ve o gün de saat 18.00’e kadar silah seslerinin geldiğini söyleyen tanık beyanları bulunmaktadır.
Saat 22.00 sıralarında o bölgede çocuklarının cansız bedenine ulaşmışlardır. Vücudunda şarapnel izlerinin olduğu, sis mermisi olabilecek güçte taşı bile parçalayan mermilerin olduğu, çocuğun elinin olmadığı, parçalandığı vücudunun paramparça olduğu ve oraya gittiklerinde de barut kokusunun olduğu belirtilmiştir. Aile avukatlarının dosyayı takip ettiğini ve henüz raporun gelmediğini ifade etmişlerdir.
Bu şekilde denetimsiz bir şekilde atış talimi yapılması, gerekli güvenlik önlemlerinin alınmaması açıkça yaşam hakkı ihlaline yol açmaktadır. Devletin öncelikle çocukların güvenli alanlarda yaşama hakkını sağlama yükümlülüğü bulunmaktadır. Şanlıurfa Barosu olarak yaşamını yitiren Muharrem Aksan’ın ailesine başsağlığı diliyor, olayın aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: