
“Çocuğumu kucağımda taşımak zorunda kalıyorum”
“Siverek ilçesi Soydan mahallesi Çelebi sokak no:12/1 ve Soydan mahallesi Çelebi sok no:52’de oturmaktayız. Eski ismi ile Kelok köyü olarak geçen Siverek merkeze 26 km uzaklıkta bulunan evlerimizin bağlantı yolu evimizin önü çamurdan dolayı yürünmeyecek haldedir. Benim hasta çocuğum komple vücudu alçıda, amcamın evinde ise özürlü çocukları olduğundan dolayı kapının önüne çocuklar çıkamamaktadır. Ben çocuğum için ambulans çağırdığımda çocuğumu kucağımda taşımak zorunda kalıyorum. Acil ev ile köy içi bağlantı kısmının yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

“Değerlendirilecek” yanıtı verildi
Siverek Belediyesi tarafından dilekçeye verilen yanıtta “İlgili dilekçeye istinaden; bahse konu olan Soydan (Kelok) Mahallesinin köy için yolları belediyemizin imkan, program ve ödenekleri çerçevesinde değerlendirilecektir. Bağlantı yollarının belediyemizin sorumluluk alanında olmaması sebebiyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat edilmesi gerekmektedir” denildi.

Avcıkıran: Sıra halka gelmemiştir
“Siverek Belediyesi hasta ve engelli vatandaşları mağdur edip kendi köylerini yapıyor” diyen Siverek Belediye Meclisi HDP Grup Sözcüsü Aysun Avcıkıran, “Geçtiğimiz günlerde Siverek Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü ile hasta ve engellisi olan vatandaş için görüşmelerimizi gerçekleştirip dilekçesini yazıp teslim ettik. Ancak yetkililere ambulansın bile giremediği için aciliyet arz eden bir durum olduğunu anlatmamıza rağmen kendi köy yollarını yapmaktan sıra halka gelmemiştir” şeklinde konuştu.

“Çocuklara bu zulmü reva görüyor”
Avcıkıran, “Siverek Belediyesi kırsal hizmetler parke taşı döşeme işlerine bakıldığında kendi köyleri olduğu ispatlanmıştır. HDP grubu meclis üyeleri olarak defalarca bunu dile getirmemize rağmen bugün vatandaş mağdur edilmeye devam ediliyor. Çocuklara bu zulmü Siverek Belediyesi reva görüyor. Siverek Belediyesi vicdanı körelmiş yetkililer tarafından yönetilmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: