Siverek Uzunca Göleti ile tarım arazileri suyla buluşacak
Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa’da yaptığı yatırımlarla topraklarını su ile buluşturmaya, devam ediyor.
Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışı sağlamak amaçlı yatırımlarına devam eden DSİ, Bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçün geçiyor.
Bu kapsamda Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’nin tamamlanmasıyla beraber gölette depolanacak su ile 2.050 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının sağlanacağını söyledi.
Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Temelden yüksekliği 24,35 metre ve su depolama kapasitesi 1,893 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.385.180 TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: