Türkiye yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 22-25 Şubat tarihleri arasında 45 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Uzmanlar, özellikle iç ve doğu kesimlerde ulaşımda aksamalar ve buzlanma riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
22 Şubat Pazar: Trakya ve Doğu’da kar etkili olacak
Kar yağışının ilk etapta Trakya ve Doğu Anadolu’da etkisini göstermesi bekleniyor. Pazar günü Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bolu, Kastamonu, Sivas, Hakkari, Bitlis, Ağrı, Ardahan ve Erzurum’da kar yağışı görülecek. Özellikle yüksek kesimlerde yağışın kuvvetli olabileceği belirtiliyor.
23 Şubat Pazartesi: Doğu’da kar sürüyor
Haftanın ilk iş gününde kar yağışı doğu illerinde etkisini sürdürecek. Yozgat, Ardahan, Kars, Ağrı ve Bitlis’te kar yağışı bekleniyor. Yetkililer, buzlanma ve don olaylarına karşı sürücüleri tedbirli olmaya çağırıyor.
24 Şubat Salı: Batı Karadeniz ve Doğu’da beyaz örtü
Salı günü kar yağışı Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu hattında etkili olacak. Bolu, Karabük, Kastamonu, Hakkari, Van ve Bitlis’te kar yağışı görülecek. Özellikle Bolu Dağı geçişinde sürücülerin dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.
25 Şubat Çarşamba: İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da geniş çaplı kar
En yoğun yağışın ise Çarşamba günü yaşanması bekleniyor. Ankara, Eskişehir, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Konya, Tokat, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars ve Ardahan kar yağışının etkisi altına girecek.
Yetkililer; çığ riski bulunan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmasını, zorunlu olmadıkça özel araçla yola çıkılmamasını ve güncel hava durumu uyarılarının takip edilmesini istedi. Kar yağışının özellikle yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli olabileceği bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: