Depremin vurduğu illerden olan Diyarbakır’da incelemelerde bulunduktan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremle ilgili alınan yeni kararları duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süresiz şekilde tatil ilan edilen üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçtiğini söyledi.
Alınan bu karar kapsamda KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesinde ikamet eden ve bu illerin nüfusuna kayıtlı 13 binin üzerindeki yükümlü askerin mart ve nisan celplerinin mayısa ertelendiğini de duyurdu.
Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
- Kahramanmaraş merkezli depremler, ülkemizin hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden üç kat daha büyük, üç kat daha yıkıcıdır.
- Yüzbinlerce konutu alt ve üstyapısıyla yeniden inşa edecek, depremde büyük yıkıma uğrayan şehirlerimizi yeni baştan kuracak planlamaları yapıyoruz.
- Bazı odaklar, siyasi partiler, STK’lar ahlaksızca, edepsizce, birlik beraberliğin tavan yapması gereken dönemde saldırının peşinde. An birlik olma anıdır.
Yorumlar
Kalan Karakter: