ŞANLIURFA- Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Şanlıurfa'nın kurtuluşunu kutlarken, 103 yıldır kalbimizde taşıdığımız bu destansı mücadeleyi hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
‘’11 Nisan 1920 günü, tüm imkânsızlıklarına rağmen devrin süper güçlerinin işgal kuvvetlerine karşı durmayı bilen Urfalıların tarihe geçen bir onur ve gurur günüdür. Esasında, Urfa halkı bu tarihten çok daha önce başlayan ve yeni Türk Devleti’nin fikri temellerini oluşturan adımların atıldığı gelişmeleri yakından takip etmişlerdir. 22 Haziran 1919’da imzalanan Amasya Genelgesi’nin esası olan ‘Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ilkesinin sahadaki yansımalarından biri, Urfa Kurtuluş Mücadelesidir.
11 Nisan 1920; düşman kuvvetlerinin aziz topraklarımızdan kovulduğu, “Bu yurt bizim!” diyerek milletçe düşmanın önünde durulduğu, bu topraklara bir kez daha Türk mührünün vurulduğu gündür.
Şanlıurfa’mızın 103 yıldır gururla kutladığı 11 Nisan Kurtuluş Günü, Şanlıurfa halkının azmi ve cesareti sayesinde gerçekleşen bir zafer olarak tarihte yerini almıştır. Yöre halkı, işgalci güçlere karşı büyük bir direniş örneği göstererek vatanımızın dört bir yanında kıvılcımlanan bağımsızlık mücadelesinin altına kendi ismini de yazmış; Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu, kahramanlığını, iradesini düşman kuvvetlerine bir kez daha kanıtlamıştır. Düşmanların geri püskürtülmesi için gösterilen çaba; bu şanlı günün yalnızca askeri bir zafer değil, milli iradenin ve bağımsızlık mücadelesinin meyvesi olduğunu hepimize göstermektedir.
Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nda, halkımızın düşmana karşı verdiği topyekûn mücadele dünya tarihinde asla unutulmayacaktır. Bu büyük mücadelede gösterilen kahramanlıklar, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güzel örneğidir.
Bugün durup o zorlu günlere baktığımızda, ecdadımızın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği büyük mücadelenin gururunuyaşıyoruz. Şehrimiz; bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde sergilediği kahramanlıkla, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin en güzel örneklerinden biri olarak akıllarda yer edindi. 11 Nisan, Şanlıurfa’mızın vatan aşkı uğruna sergilediği kararlılığın ve azmin tarihidir!
Şanlıurfa halkı olarak, bugün de aynı kararlılık ve vatanseverlik ruhuyla hareket ediyoruz. Şehrimizin kalkınması ve gelişmesi için, tarihten aldığımız güçle, hep birlikte yorulmadan çalışacağız. Bugün büyük bir gururla Şanlıurfa'nın kurtuluşunu kutlarken, 103 yıldır kalbimizde taşıdığımız bu destansı mücadeleyi hep birlikte yaşatmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, büyük mücadelede topraklarımıza düşman eli değdirmemek için canını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor; gazilerimize minnettarlığımı dile getirmek istiyorum. Bütün şehitlerimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun. Vatanımız ilelebet var olsun!’’
Yorumlar
Kalan Karakter: