Yeni sendikanın temelleri Şanlıurfa'da atıldı
Şanlıurfa Ceylanpınar merkezli kurulan Tüm Emek İş Sendikası basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Ceylanpınar merkezli olarak kurulan Tüm Emek İş Sendikası, Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin’in de katılımıyla basına tanıtıldı. Düzenlenen toplantıya genel başkan Şahin’in yanı sıra Tüm Emek İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Yahya Zaf, Kurucu Genel Başkan Yardımcıları Ali Yavuz ve Kurucu Genel Sekreteri Mehmet Binay katıldı.
Toplantıda konuşan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, “Bütün sendikalar bütün konfederasyonlar bütün yapılar genel merkezi itibarıyla hiç sevmediğimiz bürokrasi şehri Ankara’ya giderler ancak biz Ankara’ya bir sendika kurmadık, kurmayacağız, genel merkezi taşımayacağız. Çünkü Ankara’nın buradaki ilçe sorunlarıyla alakalı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.
Diğer sendikaları sert bir dille eleştiren genel başkan Şahin şöyle devam etti:
“Ankara’ya giden Anadolu’yu unutuyor. Bizler yerinde yönetim yoluyla yerelde yönetim işçinin sorunlarını yerinde takip edecek orda çözüm arayacak sendikalar kuruyoruz. Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde TÜM-İŞ Konfederasyonuna bağlı çeşitli sendikalar var. Giresun, Erzurum, Adana, Diyarbakır’da da olacak inşallah.
Sendikacılık aslında kitabi olarak gelişmiyor bir uygulama var çok yanlış bir uygulama var. Şu anda sendikaların başında olan yöneticiler, sanki sendika başkanları gibi davranıyor. Sendika başkanları da sanki o kurumun bakanı gibi başkanı gibi davranıyorlar iç içe girmişler. Fakat sendikalar işçi sorunlarını çözme konusunda uzaklaşıyorlar.
Bizler tüm sendikalar açısından taraf tutmamaları konusunda uyarıyoruz. Kamu ve sendika kurumlarını oradan oraya sürmelerine hiç kimsenin hakkı yok. Siyaset il birlikte sendikacılık olmaz bir sendikanın arkasında siyaset varsa bu sendika sarı sendikadır utanç verici bir durumdur. Tüm İş Konfederasyonu’nun herhangi bir siyasi partiyle bağı yoktur. Anadolu’nun her tarafında yayılarak gerçek sendikacılığı öğreteceğiz”
Tüm Emek İş Sendikası Kurucu Genel Başkanı Yahya Zaf ise, “Bu hareketimize desteklerini ve dualarını esirgemeyen işçi arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Ve diyoruz ki; derdi evine ekmek götürmek olan emekçilerin sırtında kambur gibi taşıdığı sendikaları, lüks hayat sürme derdinde olanları, üyelerini her türlü negatif ayrıştırmaya tabi tutanları ve hatta cezalandırmayı bile mubah gören sendikal anlayışı destekleme ve savunma vaktinin sona erdiğini belirtmek isteriz Bilgi ve teknoloji çağında yaşadığımız bu evrende; sendikal anlamda ilkel ve baskıcı yöneticilik anlayışının da daim olmayacağını buradan duyurmak istiyoruz.
Son olarak buradan tüm TİGEM emekçisi kardeşlerimize şunu söylemek istiyoruz geliniz hep beraber gerçek anlamda TİGEM işçilerini temsil edecek bu oluşuma destek olalım ve tabela sendikacılığına son verelim. İnşallah Tüm Emek İş Sendikası çatısı altında buluşmak dileğiyle sendikamız tüm emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: