Bakanlık Gümrükler Muhafaza ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalanan uyuşturucu maddeler imha edildi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü risk analiz ve hedefleme çalışmaları neticesinde, ülkeye giriş yapacak bir TIR detaylı arama için Kapıkule’de mercek altına alındı. X-Ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilen araçta yapılan narkotik dedektör köpeği Bodri ile detaylı aramada, yasadışı uyuşturucu madde gizlenmiş şekilde bulundu.
Ele geçirilen 1 ton 413 kilo esrarın piyasa değerinin 1 milyar 271 milyon TL olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezaretinde sürüyor.
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, gençleri uyuşturucu bataklığına sürüklemeye çalışan zehir tacirlerine karşı mücadelesini 2026 yılında da aralıksız sürdüreceklerini duyurdu. Kamuoyuna saygıyla bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: