Hemen herkes aynı şeyi düşünür veya sorar..;
"İslam ülkelerinde gördüğümüz kadarı ile 50 yıllık süreç içinde,Libya,Mısır,İran,Irak,Katar,Yemen, Kuveyt,sudan,Suriye,Fas vb ülke içinde Demokrasi olmadığı gerekçesi ile halk ayaklandırılır, galeyana getirilir,iç savaş çıkartılır ve Amerika,İngiltere,İsrail,
Fransa ve Son zamanlarda da Rusya işe müdahil oldu.
Zülum işkence katliam var denilen ( elbette vardır ,o ayrı bir durum ) yukarıda sayılan ve daha sayılamayan bir o kadar ülke yöneticileri yani katliam yapan demokrasi istemeyenleri yani Devlet Başkanları,Cuntacılar ve hatta Dinci örgüt kadroları ve onların eşrafı ailesi bu olaylar sırasında ve sonrasında nerede saklanıyor,gizleniyorlar ( koruma altında gibi yapılıyor ),istisnasız hepsi
Ya Amerika'da ya İngiltere'de,ya Fransa'da dır.
Tabii ki bunlar zat başlarına da değiller , kendileri ile birlikte gerek yönetimde oldukları sürede gerekse görevli oldukları dönemlerde yapılan tüm ticari antlaşmalar daki kazanımları ve kendi aile birikimleri yani ALTIN,DOLAR, vb ne varsa Bu sayılan ülke Bankalarında sözüm ona koruma altına almak için hep o ülke banka hesaplarında taşınmaktadır. Acaba bu maddiyatlar korunuyor öylemi...?
Düşünüyorum da,
Irakta,İran'da,Mısır'da,Libya'da vb İslam ülkelere yapılan sözde demokrasi müdahalesi öncesinde bu yöneten zevatlar neden mal varlıklarını hep yurt dışı hesaplara yatırıyorlar ve bu ülkeler yerine yatırımlarını (Amerika,İngiltere,İsrail vb ) kendi ülkelerinde gelip yapmıyorlar, ve ayrıca bu sözde demokrasi havarisi ülkeler aynı İslam ülkelerinde Çeşitli isimler altında BANKA-LAR açıyorlar her şehirlerinde de şubeler açıp aktif oluyorlar..?
Peki para yani kaynak nereden geliyor, ..?
İşte asıl soru bu,
Kurulan bankaların sermayesi, halkına Zülum yapan ülke yönetenlerinin yurt dışı hesapları ve bu paralar ile " PARA SATARAK PARA KAZANMA " Ticaretini ülkenin halkının sırtına vurarak hiçbir sermaye ve yatırım yapmadan dolaylı para kazanma rahatlığı yaparken, bu ülkenin dini inancı geregi " FAİZ HARAM " diye kar payı,faiz istemediği paradan para kazanıyorlar ve üstüne aynı para ile silah üretip bunlara tekrar geri biribirilerini vurmaları için satıp ikinci,üçüncü kez paradan para kazanıyorlar.
Gelelim asıl konumuza.;
Madem faiz haram ise neden ülkenin parasını, hazinesini Avrupalara rant için taşıyorsun..?
Madem faiz haram ise neden o ülkelerin senin ülkende banka açmasına izin veriyorsun..?
Madem faiz haram ise neden ülkenin zenginliklerini kendine eşrafına kullanmak üzere yurt dışına çıkartıyorsun .?
Kendi inancından olan İslam ülkeleri varken neden bu İslam ülkelerine gitmiyorsunuz da, Sizi sömüren biribirinize düşüren ve kemiren bu ülkelere ( dahil ) iltica ediyorsunuz .?
Yazılmayan ama gerçek olanlar nedir biliyormusunuz, Libya lideri Kaddafi'nin,Mısır Başkanı Hüsnü mübarek'in Suriye Başkanı Hafız Esad'ın İran Kralı RIZA PEHLEVİ' nın kendi ülkelerini korumak ve ülkelerinde kendi içinde Demokrasiyi, insan haklarını, sevgi saygıyı kanunu hukuku üstün kılmak varken neden bunları Bu Asalak ve Sömürgeci ülkelere bel bağlayıp ülkelerindeki hazinelerinden ve kendi kişisel mülkiyetlerinden istisnasız beheri 100 milyarlaca Dolar Altın ve Banka Hesaplarını götürmüşler.
Son olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye deki olayların hemen öncesinde bir hafta süren ve sürekli RUSYA 'ya Özel uçaklarla Mülkiyetinin ve ailesinin dolayısı ile Suriye halkının alınterinin taşınması halen hafızalarda Canlılığını korumakta olduğu unutulmamalıdır.
Bu mu sizce Dürüst olmak, bu mu sizce faizden uzak kalmak,bu mu sizce halkını sevmek hukuka saygın olmak, helal ve İnançlı olmak...!
Yorumlar
Kalan Karakter: